Експерт: Ціни на житло у великих містах України восени можуть зрости на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ціни на житло у великих містах України восени можуть зрости на 15%

Нерухомість
1626
Ринок житла в Україні може пожвавитися з середини літа або з приходом осені, при цьому зростання цін у великих містах за осінній період може скласти близько 15%, прогнозує президент інвестиційно-будівельної групи компаній (ГК) "Герц" (Донецьк) Олександр Ротов.
"Ринок почне працювати десь із середини літа-осені. Доки не завершаться президентські вибори, особливих змін на ринку нерухомості відбуватися не буде. Реально ціна буде трохи вищою, ніж зараз, проте стрибкоподібного зростання не буде. В середньому реальне її підвищення десь на 15% за 1 кв. м для великих міст, в яких спостерігається приріст чисельності населення, тоді як по окремих проектах і до 30%", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".
За словами Ротова, сьогодні при нинішніх цінах на житло рентабельність будівельних компаній складає в середньому 3-5%. "Як тільки ринок пожвавиться, виробники будматеріалів відразу підвищать ціни, після чого і підвищуватимуться ціни", - додав він.
Президент ГК також додав, що на об'єкти, розташовані в місцях "елітного" попиту, - в центрі міста, історичних районах, поряд з парковими зонами, ціна формуватиметься, перш за все, виходячи з привабливості місця і попиту.
При цьому Ротов не береться коментувати ситуацію на ринку житла в невеликих містах України, в яких практично не спостерігається приросту чисельності населення.
На його думку, відкладений попит на житло може проявитися вже в кінці 2011 року - в 2012 році. "Це пояснюється тим, що у нас майже немає заділів. У тих будинках, які вже побудовані або добудовуються, квартири майже всі розкуплять, пропозиції не буде, тому ціна може тимчасово піднятися до певного рівня, але потім, швидше за все, опуститься", - сказав він.
Інвестиційно-будівельна ГК "Герц" створена в 1990 році і є одним з провідних операторів будівельного ринку Донецького регіону. До неї входить 14 структурних підрозділів, які займаються управлінням будівельними проектами, будівництвом комерційної і житлової нерухомості, комплексним проектуванням об'єктів, девелопментом.
Як генеральний підрядчик група брала участь у будівництві центрів оптової торгівлі Metro Cash&Carry і гіпермаркетів Auchan в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас