У Львова все ще можуть забрати Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львова все ще можуть забрати Євро-2012

Казна та Політика
693
Про те, що для Львова зберігається загроза не прийняти матчі чемпіонату Європи-2012 з футболу повідомив директор турніру в Україні Маркіян Лубківський.
26 січня завершився візит до України делегації УЄФА на чолі з директором департаменту УЄФА із стадіонів і безпеки Марком Тіммером. Делегація побувала в трьох містах - Києві, Львові і Харкові, де вивчала процес підготовки стадіонів до Євро-2012 і зустрілася з проектними командами стадіонів.
Маркіян Лубківський озвучив висновки делегації, які найбільш песимістично виглядають для Львова.
1. Викликають занепокоєння часті затримки з фінансуванням проектів, що гальмує процес зведення об'єктів. Якщо фінансування не стане системним і безперебійним і зокрема не будуть усунені численні бюрократичні перешкоди, київський і львівський проекти можуть знов повернутися в зону найбільшого ризику.
2. Ситуація у Львові є найскладнішою. Якщо найближчими днями не будуть усунені непорозуміння між замовником і генпідрядником і це не буде підтверджено документально, то своєчасна реалізація цього проекту неможлива.
3. Головний проект в Києві добре прогресує із незначною затримкою на кілька тижнів, що частково пояснюється складними погодними умовами. Ключове питання на цьому проекті сьогодні - своєчасне фінансування.
4. Проектна команда харківського стадіону запроваджує всі необхідні зміни для обладнання стадіону до вимог УЄФА із безпеки і правопорядку.
"Ці висновки і рекомендації ляжуть в основу чергового звіту експертів УЄФА із стадіонів", - підкреслив Лубківський.
Відповідаючи на запитання щодо ситуації у Львові, директор Євро-2012 в Україні зазначив: "Ми все ж розраховуємо на те, що Львів зі всією серйозністю поставиться до тієї загрози, яка є сьогодні. Інших планів або так званих планів "Б" у нас не існує. Все сьогодні знаходиться в руках керівництва міста. Проблема - дуже добре відома тим, хто повинен її вирішити, я переконаний в тому, що вона буде вирішена в перших числах лютого і саме на ці дати випадає той дедлайн, який поставила перед Львовом УЄФА".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас