Обама має намір призупинити низку урядових програм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама має намір призупинити низку урядових програм

Казна та Політика
203
Президент США Обама, виступаючи сьогодні із щорічним зверненням до конгресу та американського народу "Про стан країни", заявив про необхідність заморозити на три роки витрати із фінансування низки урядових програм. За словами американського президента, цей захід дозволить заощадити близько 20 млрд дол. бюджетних коштів наступного року.
За словами Обами, він не зберігатиме податкові пільги для менеджерів нафтових компаній і компаній, керівників фондами, а також осіб, чий дохід становить більше 250 тис. дол. на рік.
Американський лідер запропонував також надати банкам фінансову допомогу у розмірі 30 млрд дол. на виділення цільових кредитів малому бізнесу, особливо компаніям, які приймають на роботу нових співробітників. Президент США підкреслив, що в Сполучених Штатах в поточному році буде створено близько 1,5 млн нових робочих місць завдяки законопроекту зі стимулювання економіки. Також, за його словами, назріла необхідність в ухваленні нового законопроекту, що передбачатиме збільшення кількості робочих місць.
Обама також закликав до введення податкових пільг для малого бізнесу і середнього класу. За його словами, необхідно скасувати всі податки на дохід від приросту капіталу, яким обкладаються підприємства малого бізнесу. Він заявив, що шукатиме можливості надання податкових пільг всім компаніям, що інвестують в нове устаткування. В той же час, за словами президента, "прийшов час скасувати всі податкові пільги для компаній, які надають робочі місця за кордоном".
Що стосується фізичних осіб, за словами американського лідера, він намагатиметься зберегти податкові пільги для представників середнього класу, термін дії яких закінчується наприкінці 2010р.
Крім того, Обама закликав конгрес підтримати реформу національної системи охорони здоров'я. "Я не збираюся відступати від проведення реформи американської системи охорони" здоров'я, - заявив американський президент.
"До закінчення моєї промови ще більше американців втратять медичну страховку. А цього року її втратять мільйони. Я не залишу цих людей без уваги. Те ж саме повинні зробити і члени конгресу", - заявив під час свого виступу американський лідер.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас