Саркозі: Центральним банкам не варто відмовлятись від грошових заходів зі стимулювання економіки надто швидко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі: Центральним банкам не варто відмовлятись від грошових заходів зі стимулювання економіки надто швидко

184
Центральним банкам не слід відмовлятися від грошових заходів зі стимулювання економіки дуже різко, оскільки це може сприяти колапсу світової економіки. З такою заявою виступив президент Франції Ніколя Саркозі на Світовому економічному форумі (СЕФ) в Давосі.
У своїй промові Саркозі закликав до глобальної співпраці з регулювання світової фінансової системи. За його словами, перші ознаки економічного підйому повинні сприяти тому, що уряди робитимуть активніші дії в сфері регулювання банківського сектора і проведення відповідних реформ.
"Ми повинні розсудливо підійти до вживання заходів із підтримки економічної діяльності, а також відмови від фінансових вливань, здійснених під час кризи. Останнє необхідно проводити особливо обережно, аби не викликати черговий колапс", - заявив французький лідер.
Світовий економічний форум в Давосі триватиме до 31 січня 2010 р. Цього року у щорічних зборах в Давосі візьмуть участь близько 2,5 тис. осіб із 90 країн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас