На сьогоднішній позачерговій сесії ВР розгляне чотири питання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На сьогоднішній позачерговій сесії ВР розгляне чотири питання

Казна та Політика
768
На позачерговій сесії Верховної Ради (ВР) України, яка відбудеться сьогодні, 28 січня 2010 р., буде розглянуто чотири питання.
Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.
Зокрема, депутати розглянуть питання про дотримання Конституції і законів України керівництвом міністерства внутрішніх справ України під час проведення виборів Президента України в 2010 р. (реєстраційний №6003); про проект закону про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" (відносно організації роботи виборчих комісій) (№6004); про проект закону України "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" (відносно недопущення спотворення волевиявлення виборців) (№5509); а також про проект постанови Верховної Ради України "Про створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки законності передачі в оренду Януковичу В.Ф. урядової резиденції "Межигір'я" (№ 5354).
Як повідомлялося раніше, питання були внесені до порядку денного на вимогу фракцій БЮТ і ПР.
Вчора в ефірі "5 каналу" перший віце-спікер парламенту Лавринович сказав, що людина, яка має очолювати МВС, не повинна займатися порушенням законодавства.
"Людина, яка повинна очолювати відомство, яка повинна перешкоджати порушенню закону, не повинна займатися порушенням законодавства на прохання свого керівника. Є конкретні документи. Міліціонери виконували наказ міністра - використання підлеглих, аби окупувати підприємство, яке друкує бюлетені... людина, яка має слабкість до правопорушень, це просто набір свідчень, що ця людина не відповідає своїй посаді. Всі рішення парламенту, майже всі, приймаються більшістю, ми чекаємо підтримки. Наступна більшість в парламенті буде, і ви це зможете побачити скоро, не мине і 2 тижні", - зазначив він.
Говорячи про зміни до закону про вибори Президента України, які стоять на сьогоднішньому порядку денному ВР, Лавринович зазначив, що зміни до закону дуже короткі. Вони передбачають, що можна буде в день голосування призначити нових членів виборчих комісій. "Виборчі комісії повинні працювати, не дивлячись на бажання одного з кандидатів, аби члени комісії припинили свою роботу", - сказав він.
Нагадаємо, 22 січня голова ВР В.Литвин закрив п'яту сесію парламенту VI скликання. Чергова шоста сесія ВР VI скликання має відкритися 2 лютого.
Зазначимо, що перед закриттям сесії фракція БЮТ залишила сесійну залу ВР у зв'язку з тим, що депутати не включили до порядку денного проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо "Межигір'я" і проект закону про внесення змін до закону про вибори Президента.
Також стало відомо, що Президент Віктор Ющенко пропонує Верховній Раді призначити членом Центральної виборчої комісії Олександра Осадчука. Про це говориться в проекті постанови №6009, зареєстрованому у ВР 26 січня, повідомила прес-служба парламенту. Нагадаємо, 19 січня ВР звільнила члена ЦВК Анатолія Писаренка через досягнення ним граничного віку для перебування на держслужбі. 21 січня В.Ющенко вніс до парламенту кандидатуру заступника гендиректора Нацагентства з іноземних інвестицій і розвитку Валерія Карпунцова на посаду члена ЦВК. Проте депутати висловилися проти його призначення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас