Микола Азаров призначив себе прем'єром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Микола Азаров призначив себе прем'єром

Казна та Політика
10009
Голова штабу кандидата в президенти Віктора Януковича Микола Азаров вчора повідомив, що є одним з претендентів на посаду прем'єр-міністра. Пізніше прес-секретар Азарова спробував переконати, що ця заява просто жарт. Офіційно в Партії регіонів говорять, що вирішуватимуть питання про кандидатуру глави уряду лише після перемоги Януковича на виборах. Тим часом шанси зайняти її залишаються і у бізнесмена Сергія Тігіпка, який повідомив, що його переговори з лідером ПР ще не завершені.
Вчора, перебуваючи в Дніпропетровську, голова виборчого штабу кандидата в президенти Віктора Януковича Микола Азаров повідомив, що є одним з претендентів на посаду прем'єр-міністра в разі, якщо перемогу на виборах отримає Янукович. "Вже формується команда, в якій є прем'єр-міністр, перший віце-прем'єр і віце-прем'єри по напрямах. Головне, що це антикризові фахівці, здатні працювати в сьогоднішніх складних умовах", - сказав Азаров, додавши, що в команді Януковича є ще п'ять-шість професіоналів, здатних очолити уряд.
Микола Азаров відмовився назвати прізвища претендентів на керівні посади в Кабміні з "етичних міркувань", проте відзначив, що на посаду міністра економіки рекомендуватиме народного депутата ПР Ірину Акімову. Як відомо, в тіньовому уряді Віктора Януковича Акімова обіймає саме цю посаду. У тому, що в майбутньому складі Кабміну нинішні тіньовики повинні зберегти свої посади, упевнений глава тіньового МЗС Леонід Кожара. "Це звичайна практика, коли тіньовий Кабмін стає офіційним, - заявив Кожара. - Було б нелогічно, що політична сила виховує своїх людей на посади, а в уряд приходять інші".
Однак, як увечері заявив прес-секретар Миколи Азарова Віталій Лук'яненко, інформація про те, що його шеф претендує на посаду прем'єра, "не відповідає дійсності". "Азаров жартома запитав у журналістів: 'Як ви вважаєте, я впораюся на посаді прем'єра?' Журналісти сказали, що впорається. Азаров відповів: 'Ну, тоді вважатимемо, що ви мене висунули на цю посаду'. Насправді потрібно орієнтуватися на заяву Азарова, що це питання розглядатиметься на засіданні фракції. Поки воно не розглядалось", - зазначив прес-секретар.
Втім, той факт, що кандидатура Азарова на посаду прем'єра доки офіційно не розглядається, стало зрозуміло і без уточнення його прес-секретаря. У той час коли Микола Азаров давав прес-конференцію в Дніпропетровську, в Києві заступник глави ПР Ганна Герман сказала журналістам: "Янукович не раз заявляв про те, що жодної кандидатури від Партії регіонів на посаду прем'єр-міністра не розглядається".
Інший високопоставлений представник ПР на умовах анонімності заявив: "Микола Азаров не стане прем'єром, цього не станеться ніколи". Зазначимо, що раніше лідер ПР називав в числі кандидатів на посаду прем'єр-міністра найближчого соратника народного депутата Ріната Ахметова - депутата Бориса Колесникова. Останній спробував переконати, що ця посада його не цікавить: "Знаєте, як сказав Рінат Ахметов? Поки ми (ФК 'Шахтар', віце-президентом якого є Борис Колесников) не виграємо Лігу чемпіонів, жодних прем'єрствувань". Як відомо, в нинішньому сезоні "Шахтар" вибув з ліги, фінал якої відбудеться в травні цього року, ще на стадії кваліфікації, і в кращому разі за титул сильного клубу Європи "гірники" зможуть поборотися в травні 2011 року.
Тим часом шанси опинитися на чолі уряду зберігаються у Сергія Тігіпка. Ганна Герман повідомила, що консультації Віктора Януковича з бізнесменом відносно підтримки в другому турі президентських виборів продовжуються. "Але переговори присвячені не майбутнім посадам, а загальній стратегії змін, реформ і модернізації України", - сказала вона. Інформацію про перебіг переговорів підтвердив вчора і сам Тігіпко. "Ми з Януковичем не закінчили переговори, і доки такої пропозиції (обійняти посаду прем'єра після перемоги Віктора Януковича на виборах) я не отримував. Найближчим часом буде зустріч, і ми розставимо всі крапки над "i".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас