Китайцям загрожує штраф за вживання кішок і собак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайцям загрожує штраф за вживання кішок і собак

446
Штраф в 5 тисяч юанів (735 доларів) чекає китайських гурманів, які вжили в їжу кішок і собак, повідомляють місцеві ЗМІ. Перший в Китаї своєрідний законопроект, який протягом чотирьох місяців обговорювався широкою громадськістю, передбачає покарання штрафом у розмірі 5 тисяч юанів (735 доларів) і 15 діб під вартою за вживання собачатини і кошатини.
Продавцям делікатесного м'яса може загрожувати ще суворіше покарання - за реалізацію м'яса собак і кішок загрожує штраф у розмірі від 10 до 500 тисяч юанів (1470 - 73530 доларів).
Традиція вживання м'яса собак і кішок широко поширена в окремих регіонах КНР. Собачатину, яку в південно-китайській провінції Гуандун називають «ароматним м'ясом», продають на продуктових ринках разом з обробленою свининою і яловичиною.
На пташиному ринку в адміністративному центрі провінції місті Гуанчжоу до недавна можна було зустріти собак в клітках, яких продавці розрізняли на «їстівних» і «розважальних», тобто призначені для утримання вдома.
Нове правило викликало хвилю гарячих обговорень у китайському сегменті інтернету. Багато користувачів нагадують про те, що споживання м'яса собак і котів є давньою кулінарною традицією окремих регіонів Азії. За їхніми словами, м'ясо собак за природою своєю мало чим відрізняється від свинини і яловичини.
Захисники тварин, любителі собак і кішок, виступають з прямо протилежними заявами.
Періодично китайські ЗМІ публікують інформацію про те, що в окремих регіонах країни любителі тварин врятували сотні котів, призначених для продажу в ресторани. Подібні новини привертають величезну увагу громадськості й викликають шквал осуду любителів таких делікатесів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас