Число безробітних у світі досягло в 2009 році 212 мільйонів осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число безробітних у світі досягло в 2009 році 212 мільйонів осіб

130
Число безробітних у світі досягло в 2009 році 212 млн осіб, показавши безпрецедентне зростання з 2007 року, коли без роботи офіційно числилися 34 млн осіб. Такі дані наводяться в доповіді, поширеній сьогодні Міжнародною організацією праці (МОП). Автори дослідження, що ґрунтується на статистиці Міжнародного валютного фонду (МВФ), прогнозують, що в поточному році число безробітних в світі залишиться приблизно на тому ж рівні, а в розвинених країнах і в Європейському союзі зросте на 3 млн осіб.
В доповіді підкреслюється, що скоординовані заходи щодо стимулювання економіки, прийняті урядами різних країн, "запобігли масштабній соціально-економічній катастрофі". "Нам необхідно підійти до питання збереження роботи і заробітків людей з точно такою ж рішучістю, як і у випадку з порятунком банків", - наводяться слова генерального директора МОП Хуана Сомавії. Він упевнений, що це можливо зробити "шляхом активного поєднання державних заходів і приватних інвестицій".
В ситуації, коли "45 млн молодих осіб і дівчат приходять щороку на глобальний ринок праці, заходи з оздоровлення економіки мають бути націлені на створення робочих місць для молоді", - додав він. Як сказано в доповіді, число молоді, що залишилася без роботи, зросло з 2007 року на 10,2 млн осіб, що стало найбільшим стрибком з 1991 року.
Частка незахищеного зайнятого населення (особи, які працюють на індивідуальній основі, і неоплачувані працівники родинних підприємств) у 2009 році досягла 1,5 млрд осіб, що складає 50,6 проц від загальної чисельності зайнятих. Окрім цього, як випливає з доповіді, число працюючих бідних, таких, що живуть в день на 1,25 долара, складало в 2008 році 633 млн осіб.
Поширення доповіді МОП не випадково збіглося за часом з відкриттям щорічного засідання Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Зростаючий рівень безробіття як один з соціальних наслідків фінансово-економічної кризи стане предметом обговорення експертів, присутніх на найбільшому світовому економічному майданчику.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас