Косачов: Росія не проти допомогти Україні з ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Косачов: Росія не проти допомогти Україні з ГТС

Енергетика
175
"Наступний український президент має виразно пояснити, як він буде ГТС підтримувати в порядку, за рахунок яких коштів", - таку думку висловив голова комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Костянтин Косачов.
Кажучи про те, чого Росія чекає від нового президента, К.Косачов відзначив: "Наприклад, така класична тема... як експлуатація газотранспортної системи України. Нам говорять українські політики, що це святе, що це власність української держави і жодних інших варіантів бути не може. Може воно і так, але експерти кажуть, це "святе" зараз приходить в непридатність. Якщо вона в якийсь момент почне лопатися, вибухати або взагалі перестане функціонувати, то мало не здасться від цього нікому, включаючи наших європейських партнерів".
Він вважає, що наступний український президент має виразно пояснити, як він цю систему підтримуватиме в порядку і за рахунок яких коштів.
" Якщо цих коштів не вистачає, то ці проблеми регулюватимуться шляхом домовленостей про консорціум - за участю Росії, за участю Німеччини, і за участю ЄС. Росія готова в цьому брати участь, а нам говорять: ні, ні і ні", - сказав К.Косачов.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас