У Німеччині в 2010 році очікується економічне зростання на 1,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині в 2010 році очікується економічне зростання на 1,4%

92
Уряд Німеччини скоректував у бік збільшення прогноз економічного зростання в 2010 році. Як заявив, представляючи щорічну доповідь, міністр економіки ФРН Райнер Брюдерле, зростання ВВП країни в поточному році складе 1,4 відсотка, а не 1,2 відсотка, як передбачалося раніше. В той же час Брюдерле попередив, що до всіх економічних прогнозів слід ставитися обережно. Можливі корективи, як у кращий, так і в гірший бік.
Агентство dpa звертає увагу на те, що ситуація на ринку праці Німеччини, згідно з прогнозами уряду в Берліні, розвиватиметься несприятливо. Кількість безробітних у 2010 році, за попередніми розрахунками, може збільшитися на 320 тисяч осіб. В середньому їх чисельність цього року залишатиметься на рівні 3,77 мільйонів осіб.
Головний економіст Allianz Group Міхаель Хайзе в інтерв'ю Deutsche Welle охарактеризував прогнози уряду як "цілком допустимі". За його словами, очікуване зростання ВВП на 1,4 відсотка реалістичне. Можливо, ситуація розвиватиметься навіть сприятливіше, ніж відзначається в доповіді міністерства. Ми виходимо з того, що процес оздоровлення економіки, що почався в другій половині 2009 року, триватиме, підкреслив експерт.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас