Грузія з 1 січня скасувала фітосанітарний і ветеринарний контроль на митницях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія з 1 січня скасувала фітосанітарний і ветеринарний контроль на митницях

157
Грузія з 1 січня скасувала фітосанітарний і ветеринарний контроль на митницях, введений з 1 липня 2009 року, повідомив прем'єр-міністр республіки Ніка Гілаурі на засіданні уряду.
За словами прем'єра, з 2010 року вже скасовано низку документів, раніше обов'язкових до пред'явлення при проходженні митного контролю. Це, наприклад, довідка від фітосанітарної та ветеринарної служби, обов'язкове зважування вантажів. З метою спрощення обслуговування платників податків введено систему електронного декларування, якою вже користуються 80% підприємців.
Митні процедури в Грузії при перевезеннях вантажів будуть гранично спрощені, сказав Н.Гілаурі.
За його словами, на це спрямовані реформи, що проводяться в митній сфері, які сприятимуть залученню в країну інвесторів.
"Будуть зняті бар'єри, які існували досі на митниці при перевезенні вантажів. В результаті в декілька разів скоротиться час, який необхідний імпортерам для проходження митних процедур", - підкреслив Н.Гілаурі.
Глава уряду відзначив, що реформування митниці буде продовжено і цього року. "Через декілька місяців ми отримаємо повністю оновлену структуру, де діятимуть абсолютно інші митні правила, що дуже спростить роботу бізнесменів, імпортерів та інвесторів", - сказав прем'єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас