У Києві за парковку на газонах штрафують навіть взимку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві за парковку на газонах штрафують навіть взимку

636
Організація, яка карає водіїв штрафами за парковку на газонах, існує вже майже рік. У 2009 році силами 20 інспекторів КО "Київзеленбуд" зроблено 16 182 фото автомобілів у зеленій зоні, в результаті складено 15 966 протоколів про адмінпорушення. У компанії стверджують, що на даний момент зафіксовано близько 6 тисяч фактів сплати штрафу в розмірі 434 гривні.
Цікаво, що робота з фіксації порушників газонів триває і взимку, тоді як призначені для парковки місця ніхто не квапиться розчищати. Окрім того, що з порушників вимагають 434 гривні штрафу, сама процедура досить трудомістка і забирає багато часу.
Виловлювання порушників на практиці відбувається таким чином: щодня громадські інспектори, озброївшись фотоапаратами, обходять свої ділянки і фотографують машини, залишені на газоні. На кожному знятому на камеру автомобілі залишає інформаційний аркуш, в якому вказано, що складений протокол про адміністративне порушення по статті 152 Адмінкодексу України і на підставі рішення Київради від 25:12:2008 року.
Там же вказується адреса, де було зафіксовано порушення, ім'я і прізвище інспектора, дату, а також адресу, куди треба з'явитися протягом 7 днів для складання протоколу. Якщо автовласник не приходить у вказаний термін, всі дані про авто (номер авто і фото) передаються в ГУ МВС Києва для встановлення власника авто - повідомляє AUTO-Consulting.
Слідом за цим господар авто отримує запрошення на засідання комісії при КМДА, яка і приймає рішення про розмір штрафу. Після чого вся інформація вирушає листом в "Київзеленбуд" для складання акту про збиток зеленій зоні і компенсації завданої шкоди.
Проте автоаматори як мінімум можуть оспорити метод фіксації порушення. Згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення технічні засоби, що мають функції фото-, відеозйомки, можуть бути доказами лише у справах, пов'язаним з порушенням Правил дорожнього руху, і то сертифікованими приладами, що проходять регулярну перевірку. Використання цифрових "мильниць" як інструмент фіксації порушення є незаконним.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас