Oliver Wyman: докризові показники світової економіки очікуються не раніше 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Oliver Wyman: докризові показники світової економіки очікуються не раніше 2012 року

267
Більшість найвидатніших фінансистів у світі, опитаних консалтинговою компанією Oliver Wyman, не чекають повернення глобальної економіки до докризових показників раніше 2012 року, тоді як третина респондентів прогнозує повторну рецесію за W-подібною моделлю. Такі дані наводяться в 13-му щорічному звіті про стан фінансової галузі, підготовленому Oliver Wyman.
Серед основних перешкод для розширення економіки фахівці називають припинення підтримки Центробанками банківської сфери, можливі списання інвестицій у фінансові компанії, різке зростання інфляції на низькому рівні процентних ставок, а також дефолти в окремих країнах.
В документі відзначається, що зараз більшість фінансових установ проходять фазу "реабілітації". Центробанки поки забезпечують сприятливі умови для зростання капіталу, а законодавча влада відкладає введення нових регуляторних зобов'язань до стабілізації банківської сфери.
На даний час фінансові компанії повернули 57% втрат ринкової вартості, але їхні довгострокові перспективи залишаються неясними, враховуючи, що зараз спостерігається "масивне переливання" (до 70%) боргів у державні структури. Стабільний розвиток компаній, як і раніше, багато в чому залежить від нормативно-правової бази і стану реального сектора.
Середнє очікування довгострокового зростання компаній опитаних агентством фінансистів складає 8% проти докризових 12%.
В процесі дослідження Oliver Wyman опитала 70 глав фінансових компаній по всьому світу, включаючи банки і страхові агентства.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас