Лубківський: УЄФА може вернути стадіони у Києві та Львові до зони найвищого ризику через затримки з фінансуванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лубківський: УЄФА може вернути стадіони у Києві та Львові до зони найвищого ризику через затримки з фінансуванням

187
Стадіони у Києві та Львові можуть знову повернутися до зони найвищого ризику. Про це повідомив директор турніру "Євро-2012 в Україні" Маркіян Лубківський. За його словами, такі висновки були зроблені за результатами візиту в Україну делегації УЄФА на чолі з директором департаменту УЄФА зі стадіонів та безпеки Мартіном Тіммером. "Основними загрозами для вчасного зведення стадіонів є вчасні затримки з фінансуванням. Якщо воно не стане системним та безперебійним, не будуть подолані численні бюрократичні перепони, то Київський та Львівській стадіон можуть знову повернутися до зони найвищого ризику", - сказав він.
За словами М.Лубківського, найскладніша ситуація з будівництвом стадіону у Львові. "Якщо найближчим часом не будуть усунуті непорозуміння між замовником та генпідрядником, що має бути підтверджено документально, то вчасна реалізація цього проекту стане неможливою", - підкреслив він.
Він також додав, що реконструкція НСК "Олімпійський" "добре прогресує, хоча є кількатижнева затримка, яка пояснюється складними погодними умовами". Він підкреслив, що ключовим питанням реконструкції НСК "Олімпійський" є вчасне фінансування.
Стосовно стадіону у Харкові, то М.Лубківський повідомив, що проектна команда стадіону проводить всі необхідні зміни для доведення його до вимог УЄФА в плані безпеки та правопорядку.
Нагадаємо, раніше сьогодні міністр у справах сім'ї молоді і спорту України Юрій Павленко заявив, що відставання на 3-4 тижні від графіка будівельно-монтажних робіт на Національному спортивному комплексі "Олімпійський" буде надолужено у весняний період. За його словами, погодні умови уповільнили темпи виконання окремих видів робіт, зокрема бетонування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас