Експерт прогнозує в 2010 році посилення конкуренції на ринку страхування майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт прогнозує в 2010 році посилення конкуренції на ринку страхування майна

405
В 2010 році слід чекати посилення конкуренції на ринку страхування майна.
Про це йдеться в повідомленні СК "Брокбізнес" (м. Київ), із посиланням на голову правління компанії Вадима Загребного.
На його думку, в 2010 році конкуренція в ніші страхування майна посилюватиметься, бо через практично мертвий ринок кредитування кількість громадян, які страхують своє майно, істотно не збільшиться. Пожвавлення в цьому сегменті може бути лише в другій половині 2010 року у міру відновлення кредитування.
"За даними Держкомстату, загальна кількість квартир у 2008 році склала понад 19,3 млн, з них застраховано не більше 2-3%. Тобто потенціал цього ринку величезний", - відзначає В.Загребний.
На його думку, страхові компанії, які в 2010 році зможуть значно просунутися вперед в даному сегменті, виявляться у виграші.
Експерт повідомив, що в 2009 році сталося відчутне зниження обсягів страхування заставного майна фізосіб. Меншою мірою постраждав добровільний сегмент страхування майна, по якому навіть спостерігалося невелике зростання. "На жаль, продажі полісів страхування незаставної нерухомості, як і раніше, складають не більше 10-15% в загальному обсязі реалізації майнових полісів. В цілому, за нашими підрахунками, за підсумками минулого року ринок вийшов на цифру 260-270 тис. договорів", - повідомив В.Загребний.
Він підкреслив, що страхові суми по заставному майну в 2009 р. не переглядалися, оскільки банки не міняли вартість нерухомості по договорах застави, хоча вона дуже знизилася в 2009 році. Але в разі добровільного страхування майна страхова сума вказувалася у розмірі його реальної ринкової вартості на момент страхування. А розмір відшкодування розраховувався виходячи з оцінки збитку в момент події.
"Як і раніше, практично 100% договорів страхування заставного майна оформляються в експрес-формі: огляд квартири не проводиться, клієнт заповнює заяву на страхування, прикладаючи список застрахованого майна", - говорить голова правління СЬК "Брокбізнес". Тоді як страхувальники незаставного майна частіше наполягають на страхуванні з оглядом і фотографуванням нерухомості. У цьому сегменті лише 30% договорів страхування укладаються в експрес-формі.
За словами В.Загребного, через демпінг ціни на поліси майнового страхування торік на ринку знизилися майже удвічі. "У 2010 році середньоринковий стандартний тариф по таких страховках складе 0,2-0,3%, а мінімальний - 0,05-0,1%, правда, за такою ціною клієнти ризикують купити суцільні винятки і обмовки", - відзначив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас