ЄЦБ може згорнути частину стимулюючих програм у цьому півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ може згорнути частину стимулюючих програм у цьому півріччі

248
Член ради керівників Європейського центробанку Аксель Вебер заявив, що ЄЦБ може згорнути частину стимулюючих програм вже в I половині цього року, оскільки економіка єврозони набирає сили.
"Оскільки ситуація в економіці покращується, ми згорнемо деякі виняткові заходи підтримки. Не всі з цих заходів необхідні тією ж мірою, як і раніше, тож я не відкидаю додаткових кроків у цьому напрямі ще до наступного півріччя", - сказав Вебер в інтерв'ю Bloomberg на Всесвітньому економічному форумі в швейцарському Давосі.
Одним з наріжних каменів стратегії ЄЦБ в боротьбі з фінансовою кризою було надання банкам такого обсягу грошей, який вони просили, при рекордно низькій ставці 1%. Проте ЄЦБ вже приступив до скорочення надзвичайного довгострокового кредитування, бо ситуація в економіці покращується.
Вебер сказав, що ЄЦБ доведеться обговорити можливість повернення до нормальної процедури рефінансування, проте така практика не буде вводитися відразу для всіх операцій. Відновлення економіки ЄС буде "затяжним", а повернення до докризової ситуації може зайняти від двох до трьох років, відзначив глава ЦБ Німеччини. Після виступу Вебера курс євро зріс відносно долара з $1,4043 до $1,4059 за один євро.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас