Бернанке заручився підтримкою половини сенаторів перед голосуванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке заручився підтримкою половини сенаторів перед голосуванням

244
Більше половини сенаторів публічно висловилися станом на вівторок на підтримку перепризначення Бена Бернанке на посаду голови Федеральної резервної системи (ФРС), повідомляє The Wall Street Journal.
Голосування, необхідне для завершення дискусії щодо кандидатури Бернанке, лідер більшості в Сенаті Геррі Рейд призначив на четвер, після чого наприкінці тижня може відбутись саме голосування із затвердження його кандидатури.
Для проведення голосування для затвердження Бернанке на новий 4-річний термін, згідно із процедурою, буде потрібно 60 голосів, для самого затвердження у результаті вистачить 51 голосу.
Наразі вже 52 сенатори (проти 26 в п'ятницю) заявили про свою підтримку Бернанке, якого багато хто вважає рятівником США від повторення Великої депресії, при цьому кількість його противників, які публічно заявили про свою позицію, змінилася мало і складає 19 проти 15 в п'ятницю.
Адміністрація продовжує активну кампанію на підтримку Бернанке, побоюючись, що, якщо його кандидатура не буде схвалена на цьому тижні Сенатом, це підірве довіру до Барака Обами і викличе хвилювання на фінансових ринках.
Ще недавно перепризначення Бернанке, повноваження якого як керівника ФРС закінчуються 31 січня, здавалося вирішеною справою. Проте напередодні листопадових проміжних виборів деякі сенатори хотіли б продемонструвати виборцям, що розділяють незадоволеність суспільства величезними витратами на порятунок фінансової системи США під час кризи, і це стимулює їх перехід в опозицію до нинішнього глави ФРС.
Кандидатура Бернанке була внесена до Конгресу Обамою в серпні, у минулому кандидатура глави ФРС, яка пропонувалася президентом, не відкидалася законодавцями.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас