Довіра до бізнесу минулого року дещо відновилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра до бізнесу минулого року дещо відновилася

Казна та Політика
178
Довіра до бізнесу торік відновилася лише трохи після різкого падіння в умовах серйозного економічного спаду. При цьому експерти вважають, що вона повернеться до своїх старих рівнів, як тільки пам'ять про кризу зникне.
В опитуванні Edelman Trust Barometer, проведеному у вересні-грудні минулого року серед 5 тис. осіб у 22 країнах, 54% респондентів заявили, що вони довіряють бізнесу, в порівнянні з 50% в 2008 р. Імідж корпорацій найбільше покращився в Сполучених Штатах (з 36% до 54%) та Італії (з 33% до 59%), а впав в Росії (з 52% до 42%).
Між тим, посилення довіри торкнулося не всіх областей бізнесу. У Сполучених Штатах, лише 29% респондентів сказали, що довіряють банкам, що контрастує з цифрою 68% в 2006 р. В Об'єднаному Королівстві, Німеччині та Франції також повідомили про різке, хоч і менше, ніж в США, зниження довіри до банківської системи.
Банки тепер посідають третє місце з кінця в списку секторів бізнесу по всьому світу, які викликають довіру, - вони змогли обійти лише медіа-компанії та страховий сектор. На першому місці залишився технологічний сектор, за яким ідуть біотехнологічна та автомобільна промисловість.
Що стосується довіри до уряду, яка також вивчалася в процесі опитування Edelman, то вона залишилася на стабільному рівні. Тим часом, в окремих країнах зміна все ж сталася: у США уряду стали довіряти 46% замість 30%, а в Росії 38% замість 48%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас