Індекси США неочікувано впали у вівторок в очікуванні сигналів ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США неочікувано впали у вівторок в очікуванні сигналів ФРС

Фондовий ринок
142
Індекси США несподівано завершили сесію у вівторок зниженням, змінивши напрям руху в останню годину торгів, повідомило агентство Bloomberg. Вихід сильної звітності низки компаній, а також новини про зростання споживчої довіри до економіки США не смоли компенсувати нервозність інвесторів, пов'язану з дводенним засіданням ФРС.
Папери Apple подорожчали на 1,4% після того, як компанія повідомила про збільшення прибутку за підсумками минулого кварталу на 50% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року за рахунок хороших продажів iPhone та інших електронних пристроїв.
Вартість акцій EMC зросла на 4%. Прибуток виробника комп'ютерів за підсумками четвертого кварталу перевищив очікування експертів.
Ринкова вартість Tellabs, котра розробляє мережеве устаткування, злетіла на 12% - максимальне зростання серед всіх акцій, що входять до розрахунку індексу S&P 500.
Ринки також з оптимізмом зустріли новину про те, що індекс довіри споживачів до економіки США, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, в січні піднявся до максимуму з вересня 2008 року.
Водночас дводенне засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США 26-27 січня знов примушує інвесторів замислитись про перспективи згортання заходів із стимулювання економіки. Хоча більшість експертів, аналітиків і гравців на ринку не чекають жодних важливих рішень за підсумками засідання, інвестори напружено стежать за будь-якими можливими сигналами про початок посилення кредитно-грошової політики в найближчому майбутньому.
Ці побоювання викликали зниження підіндекса банківського сектора S&P 500 на 1,7%. Папери JPMorgan Chase & Co. подешевшали на 2%.
Verizon, другий за розмірами оператор зв'язку в США, несподівано зафіксував чистий збиток за підсумками четвертого кварталу минулого року Акції. В результаті котирування цінних паперів компанії знизились на 1,7%.
Акції найбільшого сталевиробника США за обсягом продажів U.S. Steel Corp. подешевшали на 12%. Компанія повідомила про збиток, який перевершив очікування аналітиків, а також чекає операційного збитку в першому кварталі 2010 року.
Індекс Dow Jones Industrial Average впав на 2,57 пункти (0,03%) - до 10194,29 пунктів.
Standard & Poor's 500 зменшився на 4,61 пункту (0,42%), склавши 1092,17 пунктів.
Значення індексу Nasdaq Composite знизилось на 7,07 пункти (0,32%) - до 2203,73 пунктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас