Міськрада: Львів опинився на межі дефолту через блокування коштів управлінням Держказначейства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міськрада: Львів опинився на межі дефолту через блокування коштів управлінням Держказначейства

453
Львів опинився на межі дефолту через блокування коштів міським управлінням Державного казначейства. Про це повідомив під час прес-конференції директор Департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук.
Він повідомив, що міськрада подала в прокуратуру відповідні матеріали і готує судовий позов до Львівського відділення Держказначейства.
За словами О.Іщука, на сьогоднішній день загальна сума, яку управління Держказначейства заборгувало місту, перевищує 130 млн. грн.
"В кінці минулого року і зараз гроші на рахунках громади є, про це свідчать виписки держказначейства, але перерахувати їх неможливо, тому що фактично їх немає. Вони просто зависли в повітрі, ними хтось користується. Це означає юридичний дефолт міста", - відзначив О.Іщук.
Він відзначив, що "грудневі нарахування ще не відшкодовані, а вже закінчується січень. Внутрішніх резервів у Львові залишилося, щоб протриматися не більше місяця, а далі - під загрозою зупинки комунальні підприємства, що забезпечують споживачам тепло, воду та електроенергію".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас