Точка зору: Зараз всі інвестори чекають результатів президентського марафону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Зараз всі інвестори чекають результатів президентського марафону

710
Зараз всі інвестори чекають остаточних результатів президентського марафону.
Таку думку висловив керуючий директор з міжнародних продажів і нових ринків інвестиційної групи "Сократ" Костянтин Лісничий.
На його думку, друга половина минулого року на українському фондовому ринку більше нагадувала "топтання на місці з невеликими підскоками". Будь-який новий попит балансувався фіксацією прибутку, відзначив експерт, тоді як західний інвестор проявляв обережність.
Як підкреслив К.Лісничий, "навесні минулого року складалося враження дежа вю: ринок зростає без гальм, а в об'ємах ніхто нічого не купує". Зростало практично все, починаючи від високоліквідних банків ("Укрсоцбанк", "Райффайзен банк Аваль") і закінчуючи неліквідними паперами, відзначив він.
За словами експерта, "фундаментальні оцінки тоді нікого, м'яко кажучи, не цікавили". Зважаючи на низьку вартість паперів головним ризиком для західного інвестора був уже не ризик погіршення фінансового стану емітента, а ризик девальвації гривні, упевнений К.Лісничий. При покупці акції по курсу 6 грн. і продажу по 9 грн. інвестор автоматично фіксував збиток 50% в доларовому еквіваленті, підкреслив експерт. Адже аналітики передрікали курси і 10, і 12 грн. за долар, нагадав він.
К.Лісничий вважає, що торік найяскравішими, знаковими подіями, що вплинули на український фондовий ринок, були запуск інтернет-трейдингу і отримання кредиту МВФ. Перший приніс зростання ліквідності і внутрішній попит, а другий - дав упевненість в завтрашньому дні. "В цілому ж яскравості було мало", - додав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас