НБУ відзначає невиконання деякими банками планів збільшення капіталу в 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає невиконання деякими банками планів збільшення капіталу в 2009 році

762
Сім українських банків з групи найбільших в 2009 році не виконали плани збільшення капіталу, які були розроблені за підсумками діагностики кредитно-фінансових установ, повідомив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків Національного банку України (НБУ) Сергій Круглик.
"Із першої групи недовиконання (програми капіталізації - ред.) було в семи банків", - сказав він.
За його словами, невиконання сталося з різних причин, зокрема, через зміну обмінного курсу і перенесення термінів нарощування капіталу на прохання акціонерів.
Разом з тим, за його словами, НБУ не відчуває стурбованості через відсутність 100%-го виконання плану збільшення капіталу в цій групі банків.
Директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків також повідомив, що НБУ готує проведення чергового етапу діагностики банків.
Як повідомляється на веб-сайті НБУ, центральний банк проводить постійний моніторинг дотримання банками термінів і сум капіталізації: Нацбанк чекає завершення докапіталізації найбільших і великих банків на суму не менше 9,809 млрд грн. і середніх та невеликих фінустанов на суму не менше 1,182 млрд грн.
"У випадку невиконання банками вимог щодо додаткової капіталізації оперативно надаються пропозиції і вживаються заходи щодо призначення в ці банки тимчасової адміністрації", - сказано в повідомленні.
Як повідомлялося, Світовий банк в кінці вересня 2009 року повідомив, що діагностичне дослідження 38 найбільших і великих банків України показало наявність серед них 25 недокапіталізованих, з яких акціонери 21 заявили про готовність збільшити капітал до необхідного рівня.
В листопаді 2009 року агентство Fitch оцінювало поточну потребу українських банків у додатковій капіталізації в розмірі близько 100 млрд грн. через зростаючий обсяг проблемних кредитів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас