Експерт: Фондові ринки в 2009 р. зростали швидше, ніж відбувалися зміни в економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Фондові ринки в 2009 р. зростали швидше, ніж відбувалися зміни в економіці

Фондовий ринок
372
Фондові ринки в 2009 році зростали швидше, ніж відбувалися реальні зміни в світовій економіці. Таку точку зору висловив керуючий директор з міжнародних продажів і нових ринків інвестиційної групи "Сократ" Костянтин Лісничий.
Він підкреслив, що "Україна була в списку найвразливіших країн, і навіть існувала реальна загроза дефолту". На думку експерта, це створювало високу волатильність і невпевненість інвесторів у виборі інструментів інвестування. Західний інтерес зрушився у бік боргових інструментів, хоча і залишався слабким, відзначив К.Лісничий. "Було приємно заробляти навесні на бондах з доходностями до 60-80%", - сказав він.
В той же час, вважає експерт, ризики дефолтів емітентів торік були стримуючими факторами. 2009 рік виявився важким для українського фондового ринку, підкреслив К.Лісничий. "Проте ті, хто в січні-березні повірив у ринок акцій (а таких було небагато, судячи з обсягів торгів), заробили мінімум 200-300% на вкладений капітал", - повідомив експерт. Зокрема, за його інформацією, окремі емітенти, такі як "Мотор Січ" або ТММ, зросли в поанд 8-10 разів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас