Точка зору: Чим незалежнішим буде НБУ, тим меншим буде вплив політичних складових під час виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Чим незалежнішим буде НБУ, тим меншим буде вплив політичних складових під час виборів

202
Чим незалежнішим буде Національний банк, як це є в інших країнах, тим незалежнішою буде монетарна політика, тим меншим буде вплив політичних складових, що виникає під час виборів. Таку думку висловив глава Департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ Сергій Круглик.
"Національний банк робить все, навіть більше, ніж він може. Наприклад, Нацбанком були випущені спеціальні облігації під ЄВРО-2012, були зібрані гроші на банківському ринку, вони досить значні, а як вони використані? Де ефективність цих програм? ЄВРО-2012 - дуже ефективна програма і для банківського сектора, і взагалі для економіки, вона має запрацювати. Але, на жаль, політична складова не дає сьогодні запрацювати тим проектам, які є, і тим, які розробляться кожним урядом", - сказав банкір.
За словами С.Круглика, на жаль, були змішані політика і фінанси, що дало той негативний результат, який ми сьогодні маємо. "На сьогоднішній день ми маємо абсолютно незбалансований бюджет, призупинення програми з МВФ stand-by, який давав можливість і даватиме можливість Україні отримувати ресурс для покриття тимчасового розриву дефіциту платіжного балансу", - відзначив експерт.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас