Росія посилює ввезення компонентів для промислового скаладання автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія посилює ввезення компонентів для промислового скаладання автомобілів

231
Мінекономрозвитку, Мінпромторг і Мінфін підписали спільний наказ, який посилює ввезення до Росії автомобілів, комплектуючих для промислового складання, і тракторів. Відповідний наказ (N16018) 20 січня зареєстрував Мін'юст РФ.
Наказ вносить зміни до порядку, що визначає поняття "Промислове складання".
Зараз для низки компонентів, що ввозяться в РФ в режимі "промислового складання" автомобілів, встановлена пільгова митна ставка (від 0% до 5%). Для класифікації товару, що ввозиться, юридичні особи могли пред'являти митникам угоду про промскладання, укладену з Мінекономрозвитку. Згідно з наказом, окрім угоди, автовиробники муситимуть пред'являти висновок Мінпромторгу про цільове призначення деталей, що ввозяться.
Одночасно посилюється звітність компаній, що імпортують деталі. Зокрема, вони повинні будуть раз на півроку звітувати перед Мінекономрозвитку про обсяги і капвкладення (раніше - раз на рік), а також надавати поштучні дані про число бракованих компонентів і їх утилізацію. У проекті також прописується алгоритм роботи з бракованими частинами. Наприклад, перед утилізацією на кожну деталь необхідно наносити "механічне пошкодження".
У випадку неналежного виконання юридичною особою угоди про промскладання ввезення по пільговому митному режиму автокомпонентів припиняється. Мінекономрозвитку протягом 10 днів направляє в Мінпромторг і компанії відповідне повідомлення, Мінпромторг приймає рішення про відкликання висновку про цільове призначення товарів, що ввозяться.
Раніше повідомлялося про те, що міністерства планують ввести чіткі кількісні обмеження на імпорт компонентів у РФ. Передбачалося, що до організації зварювання і фарбування компанія може ввезти по пільгових митах деталі для виробництва не більше 20 тис. легкових автомобілів і не більше 5 тис. тракторів, вантажівок або спецтехніки.
В грудні 2009 року заступник глави Мінпромторгу РФ Станіслав Наумов заявив, що міністерство опрацьовує питання підвищення мит на ввезення автокомпонентів у рамках промислового складання. За його словами, така міра необхідна для стимулювання розвитку виробництва автокомпонентів у Росії.
Режим "промскладання" був введений в дію в 2005 році й забезпечив пільговий режим для інвесторів, готових створювати в РФ власні виробництва автомобілів. Відповідна постанова уряду обнулила або знизила мита на ввезення низки компонентів у рамках угод компаній з Мінекономрозвитку, що укладаються строком на 7 років (для діючих підприємств) або на 8 років (для створюваних).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас