Біл Гейтс: Для відновлення економіки США будуть потрібні роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біл Гейтс: Для відновлення економіки США будуть потрібні роки

427
Для відновлення американської економіки та її оздоровлення після глобальної кризи знадобляться роки, при цьому влада США піде шляхом підвищення податків, необхідного для забезпечення збалансованості федерального бюджету. Як повідомляє ІТАР-ТАРС, таку думку висловив один із засновників корпорації Microsoft Біл Гейтс.
В інтерв'ю телеканалу ABC найбагатша людина світу, стан якої журнал Forbes на кінець минулого року оцінював в 40 млрд дол., відзначив, що, коли країна "стикається з подібною фінансовою кризою, для того, щоб з неї вибратися, потрібні роки".
При цьому навіть у процесі відновлення економіки, "без змін в податковій політиці й політиці витрачання" бюджетних коштів, збалансованого бюджету добитися не вдасться, упевнений він. "Податки доведеться піднімати, а витратну частину бюджету - робити помірнішою", - вважає Б.Гейтс.
Мільярдер також закликав адміністрацію президента Барака Обами "не перестаратися" в плані втручання в економічні процеси. Державі, вважає Б.Гейтс, варто більше уваги приділяти довгостроковим перспективам розвитку країни шляхом, наприклад, інвестування в освітні проекти. "Відновлення (економіки) йде повільно, і всі розчаровані цим, - вказав він. - Проте не думаю, що уряд може діяти інакше і якимись чарами значно прискорити цей процес".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас