"Київенерго" має намір забезпечити ремонт пошкоджених систем гарячого водопостачання за рахунок бюджету Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" має намір забезпечити ремонт пошкоджених систем гарячого водопостачання за рахунок бюджету Києва

Енергетика
379
АК "Київенерго" пропонує внести до бюджету Києва витрати на ремонт пошкоджених циркуляційних систем гарячого водопостачання (ГВП) в житлових багатоповерхівках.
Як інформує прес-служба "Київенерго", компанія передала в КМДА перелік понад 2 тис. будинків, що мають проблеми в циркуляційних системах, які можна вирішити лише за допомогою фінансування окремої програми з боку київської влади. Таким чином, до міського бюджету на поточний рік пропонується включити міську програму "Гаряча вода".
За даними компанії, пошкоджених циркуляційних трубопроводів, що потребують повної заміни, в Києві налічується понад 120 км. При цьому в "Київенерго" заявляють, що тарифами на теплову енергію не передбачена інвестиційна складова, за рахунок якої АК "Київенерго" мала б можливість додатково виконувати роботи з відновлення ліній циркуляції, модернізації і заміни пошкоджених трубопроводів.
Згідно з поясненням фінансового директора АК "Київенерго" Михайла Уткіна, відсутність в багатьох будинках Києва якісних циркуляційних ліній гарячого водопостачання б'є по кишені жителів столиці. Для отримання справді гарячої води, що відповідає рівню теплоносія, який "Київенерго" подає в будинки, жителям таких квартир потрібно її тривалий час зливати. Це призводить до значних витрат питної води і викликає справедливі нарікання жителів будинків, обладнаних лічильниками.
В "Київенерго" впевнені, що реалізація програми "Гаряча вода" - шлях до комплексної модернізації теплоенергетики в столиці.
В компанії відзначають, що ще в грудні 2007 року подавали на розгляд КМДА проект Програми відновлення циркуляційних мереж гарячого водопостачання на період 2008-2012 років, яка досі не затверджена, і питання фінансування зношених систем ГВП не вирішене.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас