НБУ поки не затвердив рішення про ліквідацію Іпобанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ поки не затвердив рішення про ліквідацію Іпобанку

507
Національний банк України (НБУ) поки остаточно не затвердив рішення про ліквідацію Іпобанку (Київ), повідомив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків Національного банку України (НБУ) Сергій Круглик.
"Рішення щодо Іпобанку (про його ліквідацію - ред.) не було прийнято Нацбанком. Воно буде прийнято, як тільки буде кворум правління НБУ", - сказав він.
Як повідомлялося, Нацбанк 21 січня розмістив на офіційному веб-сайті повідомлення про ліквідацію Укрпромбанку та Іпобанку через неплатоспроможність цих кредитно-фінансових установ. Проте через декілька годин повідомлення про ліквідацію Іпобанку було зняте з сайту НБУ без будь-яких роз'яснень.
За неофіційними даними, Нацбанк відклав юридичне оформлення і практичну реалізацію рішення про ліквідацію Іпобанку в результаті наполегливих прохань з боку бенефіціарів фінустанови та інших причетних до її діяльності осіб.
Іпобанк заснований в 2006 році. НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Іпобанк строком на один рік: з 2 жовтня 2009 року до 1 жовтня 2010 року і ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів з 2 жовтня 2009 року до 1 січня 2010 року.
Найбільшим акціонером банку на 1 жовтня 2009 року було ЗАТ "СК Українська страхова група Життя" (9,9255%): ЗМІ відзначали афілійованість цієї кредитно-фінансової установи з колишніми найбільшими власниками Укргазбанку, контроль над яким отримав уряд в рамках реалізації програми рекапіталізації банків.
За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів Іпобанк займав 65-е місце (1,473 млрд грн.) серед 182 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас