Fitch: У 2010 році виручка телекомунікаційних компаній Росії і СНД продовжить зростати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: У 2010 році виручка телекомунікаційних компаній Росії і СНД продовжить зростати

210
Прогноз агентства Fitch Ratings на 2010 рік щодо телекомунікаційного сектора Росії/СНД в цілому є "позитивним".
"Галузь вступає в 2010 р. в хорошій формі, вже вирішивши багато питань, пов'язаних з ліквідністю, рефінансуванням і змінним курсом, які виникли під час фінансової кризи. Даний позитивний тренд, ймовірно, триватиме", - відзначає Артем Фролов, молодший директор в аналітичній групі Fitch по сектору ТМТ в Москві.
В своєму звіті Fitch відзначає, що виручка, ймовірно, продовжить зростати, головним чином, за рахунок розширення в сегменті широкосмугового зв'язку. Зростання виручки також підтримуватиметься індексацією тарифів на голосовий зв'язок. Маржа EBITDA, яка досягла історично високих рівнів у 2009 р. у зв'язку з істотним антикризовим скороченням витрат, в той же час, ймовірно, виявиться під помірним тиском в 2010 р., оскільки компанії можуть сповільнити заходи щодо скорочення витрат, а мобільні оператори, ймовірно, розширюватимуть діяльність в бізнес роздрібного продажу телефонних апаратів, що має нижчу маржу.
Fitch чекає консолідації на ринку фіксованого телефонного зв'язку в 2010-2011 рр. у зв'язку з майбутньою реорганізацією російської державної телекомунікаційної холдингової компанії, Связьінвест. Невеликі й середні регіональні провайдери послуг широкосмугового зв'язку і невелике число незалежних регіональних мобільних операторів, ймовірно, будуть основними об'єктами для придбань. У мобільному сегменті станеться збільшення нових великих гравців, таких як консолідований оператор, контрольований Связьінвестом, і компанія Tele2, яка поступово скорочує розрив з крупнішими конкурентами.
На думку Fitch, заплановане злиття регіональних дочірніх традиційних операторів Связьінвесту з Ростелекомом забезпечить сильнішу кредитоспроможність в об'єднаного оператора, ніж в компаній окремо в даний час. Fitch вважає, що регулювання, яке зараз є сприятливим для великих гравців, навряд чи буде істотно змінено в 2010 р., що має сприяти розвитку нового оператора зв'язку, контрольованого Связьінвестом.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас