S&P знизило прогноз із кредитного рейтингу Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило прогноз із кредитного рейтингу Японії

187
Прогноз із суверенного кредитного рейтингу Японії на рівні АА був знижений рейтинговим агентством Standard and Poor's до "негативного" через зменшення гнучкості в роботі над борговим навантаженням країни.
Одночасно S&P підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Японії на рівні AA і короткострокові рейтинги державних зобов'язань в іноземній і національній валюті на рівні A-1+.
S&P зазначає, що чистий борг японського уряду на кінець поточного фінансового року, який завершиться 31 березня 2010 р., складе 100% ВВП країни і за цим показником Японія займає одне з перших місць серед країн, для яких визначається рейтинг. Агентство прогнозує, що чистий обсяг загальної заборгованості уряду Японії досягне 115% ВВП протягом декількох років.
Зазначимо, що загроза, котра нависла над кредитним рейтингом країни, дуже негативно позначилася на котируваннях національної валюти, єни, а також на вартості держоблігацій, а також викликала стурбованість відносно того, що цей крок може змінити ставлення до раніше надійних перспектив емісій нових облігацій по всій Азії в короткостроковій перспективі.
Між тим, раніше зниження суверенного рейтингу Японії не мали тривалої негативної дії на єну та інші японські активи, оскільки велика частина японських облігацій знаходиться у японських інвесторів, які найчастіше ігнорують рейтингові агентства.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас