Zhejiang Geely закриє операцію з придбання Volvo до травня 2010 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Zhejiang Geely закриє операцію з придбання Volvo до травня 2010 року

Фондовий ринок
395
Китайська автокомпанія Zhejiang Geely Holdings має намір придбати шведський підрозділ Volvo, який належить американському Ford, до травня за суму до $2 млрд. і перетворити збиткову марку на прибуткову шляхом відкриття великого виробництва в Китаї, заявило агентству Reuters у вівторок обізнане джерело.
В рамках свого плану, спрямованого на повернення Volvo до прибутковості, Zhejiang Geely планує виробляти 300 тис. автомобілів Volvo на рік на своєму заводі в Пекіні, за словами джерела, яке ознайомилося з документами, представленими Geely регуляторам.
Китайська компанія має намір підписати попередню угоду про купівлю Volvo в наступному місяці і закрити операцію в травні. Шведська компанія заздалегідь оцінюється в $1,5-2 млрд.
Zhejiang Geely створить окрему компанію зі статутним капіталом 8 млрд. юанів ($1,17 млрд.), аби купити Volvo. Іноземні стратегічні інвестори і Geely отримають 51% акцій цієї компанії. За умовами операції з Ford, Geely збереже шведську марку та операції компанії в Швеції, у тому числі штаб-квартиру Volvo, виробничий і науково-дослідний центри.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас