Міжнародна підтримка нового банківського податку зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародна підтримка нового банківського податку зростає

Казна та Політика
339
Прем’єр-міністр Великобританії Гордон Браун відзначив зростання міжнародної підтримки нового податку на банки, який стане своєрідною страховкою на випадок кризи, аби державам більше не доводилося рятувати фінкомпанії за рахунок коштів платників податків.
Як пише Financial Times, в цілому на Даунінг-стріт вважають, що незважаючи на розбіжності стосовно формулювань нового податку, країни "групи двадцяти" зможуть виробити єдине рішення з цього питання. Британська влада вважає, що подібні заходи не принесуть бажаного результату, якщо вони не будуть реалізовані одночасно по всьому світу.
В понеділок заступник міністра фінансів Великобританії Пол Майнерс провів зустріч з представниками G7, Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку, на якій обговорювався глобальний підхід до реформування світового банківського сектора з метою запобігання повторенню фінансової кризи 2008 року.
МВФ опублікує доповідь про різні підходи до скорочення ризиків у світовій фінансовій системі, включаючи введення додаткових податків і зборів, в квітні. Ця тема стане однією з основних на саміті G20 в Південній Кореї в листопаді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас