Moody's знизило рейтинги Укрпромбанку до "C/C.ua" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинги Укрпромбанку до "C/C.ua"

583
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинги зобов'язань Укрпромбанку (Київ) в національній і іноземній валюті до "C" із "Caa3" і рейтинг за національною шкалою до "C.ua" із "Caa3.ua" у зв'язку з рішенням Національного банку України від 21 січня про відкликання у цієї фінансової установи банківської ліцензії.
Як зазначається в повідомленні агентства у вівторок, рейтинг фінансової стійкості Укрпромбанку "E" залишився незмінним.
Всі рейтинги за національною шкалою мають стабільний прогноз.
Moody's зазначає, що більшість депозитів Укрпромбанку вже передані до Родовід Банку, тоді як механізм передачі активів, що залишилися, доки остаточно не підготовлений.
"Розуміючи, що банк повністю вичерпав свій капітал й існує невизначеність відносно передачі активів, що залишилися в банку, Moody's вважає, що будь-яке відшкодування для кредиторів Укрпромбанку, ймовірно, буде обмеженим", - говориться в повідомленні.
Укрпромбанк заснований в 1989 році. 21 січня 2010 року закінчився термін дії в банку тимчасового адміністратора, який керував роботою фінустанови протягом останніх 12 місяців, і завершився термін дії мораторію на задоволення вимог кредиторів банку. Після цього НБУ прийняв рішення про відкликання ліцензії в банку.
За даними Нацбанку, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів Укрпромбанк займав 18-е місце (10,223 млрд грн.) серед 182 банків, що діяли в країні.
Кабінет міністрів України 11 листопада 2009 року прийняв рішення про докапіталізацію Родовід Банку на суму 5,6 млрд грн. для виплати депозитів фізичним особам - вкладникам Укрпромбанку. До Родовід Банку переводяться зобов'язання із виплати вкладникам Укрпромбанку на загальну суму 6,9 млрд грн., а також активи Укрпромбанку - регіональна мережа і кредитний портфель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас