Експерт: Ціна золота повернеться до втрачених позицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ціна золота повернеться до втрачених позицій

Банківські метали
766
На фоні нестабільної ситуації в світовій банківській системі ціна на золото найближчим часом може повернутися до втрачених позицій - на позначку 1140 доларів за тройську унцію.
Таку точку зору висловив у коментарі агентству УНІАН перший заступник голови правління "Брокбізнесбанку" Володимир Скидан.
За його інформацією, на початку минулого тижня вартість золота на світовому ринку трималася у вузькому діапазоні 1130-1140 доларів США за тройську унцію. Проте з середи ціни різко пішли вниз, тож до кінця тижня золото втратило в ціні близько 5%, досягнувши рівня 1090 доларів за унцію, повідомив експерт.
Як підкреслив Скидан, "аналогічна ситуація простежується і на інших товарних ринках, що дозволяє зробити висновок про загальну тенденцію, викликану зміцненням американської валюти". Серед інших основних чинників, що викликали низхідний тренд у вартості золота, експерт назвав зниження цін на нафту і фіксацію прибутку по золоту біржовими гравцями.
Скидан повідомив, що на українському ринку ціни на золото варіювалися від 300 грн. за грам в злитках від 100 грам до 1000 грам на початку минулого тижня і до 293 грн. - в кінці. "Курс гривні по відношенню до долара коливався мало, з чого виходить, що зміна роздрібної ціни благородного металу викликана виключно світовими тенденціями", - упевнений експерт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас