Держкомветмедицини затвердив порядок видачі ветеринарних сертифікатів для експорту м'яса птиці в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомветмедицини затвердив порядок видачі ветеринарних сертифікатів для експорту м'яса птиці в ЄС

Аграрний ринок
382
Державний комітет ветеринарної медицини затвердив порядок видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів для експорту м'яса птиці в країни Європейського Союзу. Про це повідомила прес-служба Держкомветмедицини.
Даний порядок затверджений відповідним наказом комітету.
"Порядок розроблений з метою впровадження системи інтегрованого державного ветеринарно-санітарного контролю і нагляду в Україні при проведенні процедури сертифікації харчових продуктів тваринного походження, зокрема при видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів", - йдеться в повідомленні прес-служби.
Профільний комітет вважає, що такий підхід буде позитивно впливати на розвиток співпраці між Україною і ЄС і сприяти просуванню продукції птахівництва українського виробництва в європейські країни.
Документ визначає єдині вимоги в частині видачі ветеринарних документів на м'ясо птиці в країни ЄС, зокрема, видача міжнародних ветеринарних сертифікатів здійснюватиметься офіційними лікарями ветеринарної медицини операторам потужностей (підприємствам), які отримали експлуатаційний дозвіл.
При цьому окремим пунктом визначено питання впровадження на потужностях (підприємствах), які мають намір експортувати м'ясо птиці в ЄС, системи HACCP або аналогічних систем забезпечення безпеки і якості продукції.
Сертифікат видається лікарями ветеринарної медицини відповідно до вимог країни-імпортера в частині його форми і змісту після звернення заявника.
Як повідомлялося, один з найбільших виробників м'яса птиці компанія "Миронівський хлібопродукт" сподівався на отримання дозволу почати експорт м'яса птиці в країни Європейського Союзу до 2010 року.
За підсумками інспекції, проведеної в червні 2009 року, Генеральний директорат Європейської комісії з охорони здоров'я і захисту прав споживачів (САНКО) відзначив відсутність гарантій відповідності продукції птахівництва, що виробляється в Україні, стандартам Європейського Союзу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас