Гіганти Wall Street скорочують бонуси під тиском адміністрації США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гіганти Wall Street скорочують бонуси під тиском адміністрації США

141
Найбільші банки Америки Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley і JPMorgan Chase & Co. оголосили про скорочення річних преміальних виплат своєму топ-менеджменту, поступившись тиску адміністрації США, яка виступила позикодавцем корпорацій країни, що терплять лихо, повідомляє Bloomberg.
В сумі найбільші компанії Wall Street відклали виплату близько $39,9 млрд.
"Звісно, їм натякнули з Білого дому. Банкірам варто підготуватися до нової серії нападок на свою адресу. На критиці грошової політики найбільших банків державні діячі заробляють собі політичні дивіденди", - цитує агентство слова старшого віце-президента Levick Strategic Communications і у минулому - глави відділу зв'язків з громадськістю Комісії з цінних паперів і бірж США Майкла Робінсона.
За розрахунками рекрутингового агентства Options Group, витрати на виплату бонусів Goldman Sachs, Morgan Stanley і JPMorgan’s за підсумками минулого року склали $24 млрд, або 60% всього обсягу компенсаційних виплат.
За підсумками IV кварталу Goldman Sachs зменшив суму преміальних на $519 млн і витратив на добродійні проекти $500 млн. Таким чином, за 2009 рік заробітна плата співробітникам компанії склала $16,2 млрд або 36% виручки - найнижчий показник з моменту первинного розміщення акцій компанії в 1999 році.
Goldman Sachs також має намір скоротити заробітну плату і бонуси в своєму лондонському офісі до 1 млн фунтів ($1,6 млрд) на людину, повідомляє агентство із посиланням на інформоване джерело, тоді як раніше цей показник досягав 10 млн фунтів.
Нагадаємо, раніше уряд Великобританії постановив ввести 50-процентний податок на бонуси банкірів, перетворивши Лондон на ворожу територію для фінансової індустрії.
На фоні негативного ставлення громадськості до надприбутків топ-менеджменту найбільших корпорацій США, врятованих на гроші платників податків, високооплачувані співробітники гігантів Wall Street продовжують по-різному ставитися до бонусів, що належать їм.
Джон Мак, голова ради директорів Morgan Stanley і у минулому - головний виконавчий директор банку, відмовився від преміальних, тоді як Валід А. Чаммах, колишній співпрезидент компанії, отримав $6,6 млн в акціях банку. Джеймс Горман, який зайняв пост головного виконавчого директора Morgan Stanley, отримав за підсумками 2009 року $8,6 млн у вигляді засновницьких акцій банку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас