Motorola намагається заблокувати імпорт смартфонів BlackBerry в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Motorola намагається заблокувати імпорт смартфонів BlackBerry в США

198
Американська компанія Motorola прагне заборонити імпорт смартфонів BlackBerry канадської компанії Research In Motion Ltd. у США. Motorola звинуватила RIM в порушенні своїх патентів.
Найбільший в США виробник мобільних телефонів уточнив, що подав судовий позов у Комісію з міжнародної торгівлі США у зв'язку з недобросовісною торгівельною практикою і порушенням п'яти патентів з боку RIM. Ці патенти пов'язані з деякими нововведеннями, розробленими Motorola в ключових областях, серед яких Wi-Fi доступ, управління додатками, користувацький інтерфейс і управління енергоспоживанням, які нині використовуються RIM.
"Ми не змогли переконати RIM протягом двох років судових розглядів у тому, що потрібно досягти розумного врегулювання суперечки. Тому ми прийняли рішення звернутися зі скаргою до Комісії і зупинити порушення прав", - відзначив в інтерв'ю Bloomberg старший віце-президент Motorola і фахівець з інтелектуальної власності Джонатан Мейер.
Він уточнив, що спори за ліцензійною угодою велися в період з 2003-го по 2007 рік. Motorola і RIM вже зверталися до судів, де кожен звинувачував свого конкурента в порушенні патентних угод. Крім того, RIM стверджував, що Motorola перешкоджає найму компанією звільнених з Motorola співробітників.
"Всі, або майже всі" моделі BlackBerry порушують хоч би один з патентів Motorola, стверджує Мейєр. Американська компанія має намір добиватися заборони цих моделей на постачання в США. Якщо Комісія погодиться розглядати позов американської компанії, то термін судового розгляду може розтягнутися на 15 місяців.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас