Spyker Cars не підтвердив, але і не спростував чутки про швидку покупку у GM шведської Saab — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Spyker Cars не підтвердив, але і не спростував чутки про швидку покупку у GM шведської Saab

162
Голландський виробник дорогих спорткарів Spyker Cars NV не підтвердив, але і не спростував чутки про свою швидку покупку у американського автоконцерну General Motors (GM) шведського автовиробника Saab. Зараз переговори з приводу можливої операції продовжуються, їх результат поки не відомий, йдеться в прес-релізі голландської компанії. При цьому завершення переговорів очікується скоро, оскільки GM вже почав згортати виробничі операції Saab.
Раніше сьогодні повідомлялося, що Spyker Cars NV готується оголосити на прес-конференції про досягнуті домовленості щодо покупки у американського GM шведського автовиробника Saab. При цьому, як повідомлялося, уряд Швеції погодився надати гарантії по кредитах для Saab від Європейського інвестиційного банку.
GM вже почав згортати виробничі операції Saab, призначивши в січні ц.р. компанію, відповідальну за ліквідацію активу. Одночасно GM вів переговори з голландською Spyker Cars, яка кілька разів оновлювала свої пропозиції з операції в надії дістати шведський актив GM.
Сьогодні на тлі спекуляцій про те, що переговори по Saab наближаються до завершення, котирування акцій Spyker Cars в Амстердамі злетіли на 70%.
Spyker Cars розробляє, виготовляє і реалізує елітні спорткари, зокрема, моделі C8 Aileron і D8. Минулого року Spyker випустила 43 автомобілі. Компанія на третину належить російському банкірові, власникові "Інвестбанка" Володимиру Антонову.
У першій половині 2009 р. Spyker Cars реалізувала 23 автомобілі і зафіксувала чистий збиток у розмірі 8,7 млн євро. Позаминулий рік компанія також закінчила із збитком. Власні кошти на покупку Saab у неї навряд чи вистачить, тому значна частка фінансування може прийти з боку російського акціонера, вважають експерти.
Saab був створений як підрозділ шведської авіабудівної Svenska Aeroplan AB в 1937 р. Після Другої світової війни завод перейшов на випуск автомобільної продукції. GM став повноправним його власником в 2000 р. 2008 р. Saab показав збитки в 3 млрд шведських крон (410 млн дол.), компанія не виходила на прибуток з 2001 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас