АвтоВАЗ запропонували продати за 1 долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АвтоВАЗ запропонували продати за 1 долар

7348
Російський автовиробник АвтоВАЗ має бути проданий Renault за 1 долар. Про це заявив глава найбільшої в Росії автодилерської компанії Рольф Сергій Петров.
"Того, хто виробляє Лади, потрібно продати Renault за $1. Такий продаж буде благословенням. Старі заводи в Східній Німеччині продавалися за одну марку - чому заводи в Росії мають коштувати мільярди?" - сказав Петров в інтерв'ю Welt am Sonntag.
За словами Петрова, прихід іноземних інвесторів не обов'язково призведе до реформування російської автомобільної промисловості.
"Якщо Renault, що володіє блокуючим пакетом, отримає 100 відсотків АвтоВАЗу, вона вступить в суперечку з профспілкою, яка насправді контролюється державою і може знищити компанію", - сказав він.
При цьому глава найбільшої в Росії автодилерської компанії підкреслив, що "у нас немає інститутів, які можуть забезпечити виживання найбільш конкурентоспроможних (компаній)".
Нагадаємо, що найбільший автовиробник РФ АвтоВАЗ отримав понад $1 мільярда державної допомоги. У 2009 році компанія виробила приблизно 300 000 легковиків Лада в порівнянні з 920 000 в 2008 році.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас