Молдавія відновила постачання вина в Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдавія відновила постачання вина в Росію

273
Видача ліцензій на постачання молдавської виноробницької продукції в Російську Федерацію відновилася.
Прем'єр-міністр Молдавії Володимир Філат відправив послання з подякою прем'єр-міністрові Росії Володимиру Путіну за відновлення експорту молдавських вин у Росію.
Молдавія разом з Францією і Болгарією входить до трійки найбільших постачальників вина в Росію, займаючи 12,3% обсягу імпорту вина. Росія також є для Молдавії одним з найбільших ринків. Із загального експорту молдавської алкогольної продукції близько 35% припадає на Росію.
В березні 2006 року Росія заборонила імпорт молдавської виноробницької продукції, посилаючись на те, що якість молдавських вин і коньяків не відповідає російським стандартам. У пробах вина, маркованого як вироблене в Молдавії, були виявлені пестициди і важкі метали. У другій половині 2007 року було прийнято рішення про відновлення постачань молдавської виноробницької продукції в Росію з врахуванням вимог до його якості. У липні 2009 року Росія зняла всі обмеження на імпорт молдавських вин.
Призупинення експорту молдавського вина останнім часом було пов'язане з технічними причинами - набранням чинності єдиного митного простору Росія-Білорусія-Казахстан.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас