Уряд може скасувати обов'язкове узгодження Мінекономіки процедури закупівлі вугілля генкомпаніями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд може скасувати обов'язкове узгодження Мінекономіки процедури закупівлі вугілля генкомпаніями

Енергетика
274
Міністерство вугільної промисловості України планує винести на розгляд уряду питання про скасування обов'язкового узгодження Міністерством економіки процедури закупівлі державними енергогенеруючими компаніями вугілля в держпідприємства "Вугілля України".
"Мінвуглепром пропонує винести на Кабінет міністрів питання про прийняття розпорядження, згідно з яким постачання вугілля ДП "Вугілля України" генкомпаніям здійснюватимуться без узгодження Мінекономіки. І ми зможемо підвищити ціну на вугілля загальним наказом двох міністерств", - сказав міністр палива і енергетики Юрій Продан журналістам під час робочої поїздки в Житомирську область у понеділок.
На сьогодні для державних генкомпаній діє процедура закупівлі вугілля у єдиного продавця - ДП "Вугілля України", тому рішення про збільшення базової закупівельної ціни вугілля має бути погоджене Мінекономіки.
Як повідомлялося, Мінвуглепром і Мінпаливенерго домовилися про збільшення базової закупівельної ціни вугілля, яке поставляється на теплоелектростанції (ТЕС) енергогенеруючих компаній держпідприємством "Вугілля України" на 10% (на 52,8 грн.) - до 580,5 грн. за тонну (без ПДВ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас