Siemens стягне 20 млн дол. з колишніх менеджерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens стягне 20 млн дол. з колишніх менеджерів

Кримінал
585
Німецький концерн Siemens подав до суду позов на двох своїх колишніх менеджерів, вимагаючи компенсації у розмірі 20 млн євро. Зокрема, 15 млн євро компанія має намір стягнути з Хайнца-Йохима Нойбюргера, колишнього фінансового директора, а ще 5 млн євро - з Томаса Гансвіндта, який раніше очолював телекомунікаційний підрозділ Siemens, йдеться в оприлюдненому прес-релізі компанії.
Тим часом, Siemens вдалося домовитися зі своїми 9 екс-менеджерами, не доводячи справу до суду.
Так, в грудні 2009 р. повідомлялося, що екс-голова правління Siemens Хайнріх фон Пірер погодився виплатити більше 4 млн в євро як компенсацію. Колишній виконавчий директор Клаус Кляйнфельд, нині виконавчий директор Alcoa, також погодився заплатити понад 2 млн євро.
Претензії до колишніх членів правління Siemens пов'язані із нехтуванням посадовими обов'язками. Колишні топ-менеджери компанії не створили ефективної системи контролю всередині концерну і потурали укладенню угод з корупційною складовою в багатьох країнах світу.
Корупційний скандал навколо Siemens став найбільшим в історії Федеральної Республіки. Слідчі органи Німеччини і США з'ясували, що в період з 2000 р. до 2006 р. на підкуп чиновників було витрачено близько 1,3 млрд євро. Гроші призначалися для хабарів представникам владних структур в різних країнах заради отримання вигідних контрактів.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас