Порошенко підкреслює необхідність збільшення рівня товарообороту між Україною і Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підкреслює необхідність збільшення рівня товарообороту між Україною і Росією

296
Міністр закордонних справ України Петро Порошенко підкреслює необхідність збільшення рівня товарообороту між Україною і Росією. Про це П.Порошенко сказав журналістам після вручення йому новим послом Росії в Україні Михайлом Зурабовим копій вірчих грамот.
"У нас попереду велика рутинна робота, яка має зробити так, щоб наша торговельно-економічна співпраця вийшла, щонайменше, на рівень 2008 року, коли у нас взаємний товарооборот складав понад 40 млрд. доларів", - сказав П.Порошенко.
За його словами, сьогодні, в кризових умовах, рівень товарообороту істотно скоротився, і його збільшення є завданням для обох країн.
Він також вважає, що після виборів Президента України активно почне працювати Українсько-російська міждержавна комісія на рівні президентів.
Міністр також упевнений, що в майбутньому слід зняти всі бар'єри у взаємній торгівлі товарами і послугами, що дозволить повною мірою використовувати можливості виробничої кооперації між суб'єктами.
П.Порошенко також розраховує на взаємовигідну співпрацю у галузі енергетики. "Я вважаю, що новий поштовх отримає і культурно-гуманітарна співпраця, що дозволить зближувати наші народи", - додав він.
В свою чергу, М.Зурабов відзначив, що завдання керівництва обох країн - розвивати співпрацю в різних галузях. "Керівництво Російської Федерації розраховує і упевнене в тому, що спільними зусиллями нам вдасться вивести взаємини між Україною і Росією на якісно новий рівень", - сказав М.Зурабов.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас