Мінпаливенерго ініціює підсилення відповідальності обленерго за неякісне електропостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго ініціює підсилення відповідальності обленерго за неякісне електропостачання

Енергетика
448
Міністерство палива та енергетики України ініціює підсилення відповідальності енергокомпаній за надання неякісних послуг електропостачання. Про це сьогодні на нараді, присвяченій питанням надійного електропостачання Житомирської області, заявив міністр палива та енергетики Юрій Продан.
За його словами, зокрема, міністерство спільно з Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ) розроблять законопроект, а також зміни до правил надання послуг з електропостачання, якими буде передбачено збільшення розміру компенсацій споживачам за неякісне електропостачання або безпідставне припинення електропостачання.
"Ми попрацюємо з НКРЕ, аби підвищити відповідальність обленерго на законодавчому рівні, щоб обленерго відповідало перед споживачами. Гроші за недоотриману електроенергію мають бути повернені людям", - сказав Ю.Продан.
Міністр нагадав, що в даний час на законодавчому рівні передбачена норма, що обленерго в разі необґрунтованого припинення енергопостачання мусить компенсувати споживачеві 25% вартості недопоставленої електроенергії. Згідно зі змінами, які планує ініціювати міністерство, сума даної компенсації може бути переглянута у бік збільшення, при цьому не виключається, що у випадку якщо мова йтиме про побутових споживачів (населення), може бути введена 100%-на компенсація вартості недопоставленої електроенергії.
Не виключається також, відзначив міністр, що на законодавчому рівні будуть чіткіше прописані терміни, в які обленерго муситиме ліквідувати пошкодження і відновити електропостачання споживачів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас