Ювілейний Давоський форум обговорить глобальне перевлаштування світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ювілейний Давоський форум обговорить глобальне перевлаштування світу

654
Найрізноманітніші питання - від глобальних проблем перевлаштування світу до значення денного світла в архітектурі та фільму "Аватар", що б'є всі рекорди касових зборів, - обговорять учасники ювілейного, 40-го Всесвітнього економічного форуму в Давосі, що відкривається 27 січня. Як повідомляють швейцарські ЗМІ, цього року форум пройде під гаслом "Поліпшити стан планети: переосмислити, перепланувати, перебудувати світ".
На форумі відбудеться окреме пленарне засідання з обговорення ситуації на Гаїті та надання допомоги країні, що постраждала від сильного землетрусу. Очолить сесію екс-президент США, нині спецпредставник ООН по Гаїті Білл Клінтон.
26 січня в альпійське село з'їдуться близько 2500 учасників - лідери провідних підприємств, урядів, міжнародних і неурядових організацій, а також професори університетів і діячі культури.
В рамках форуму відбудеться сесія ВЕФ на тему "Хроніка нового зростання", на якій виступлять віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, президенти Польщі Лех Качиньський, Ізраїлю Шимон Перес, Словенії Данило Тюрк, Колумбії Альваро Урібе Велес і власник найбільшої приватної нафтової компанії Індії Reliance Industries Мукеш Амбані. Модератором стане редактор Financial Times Лайонел Барбер.
Цього разу на форум прибуде президент Франції Ніколя Саркозі.
В числі глобальних тем, що включені цього року до порядку денного, - безпека, фінансові ризики, цінності посткризового світу, образ нового споживача, енергетика, зростання чисельності населення, етика бізнесу.
Особливе місце цього року займуть питання мистецтва і науки. Це роль цифрових технологій в мистецтві та культурі, перспективи життя на інших планетах, вплив світової економічної кризи на мистецтво, а також значення денного світла в архітектурі.
Крім того, гості Давосу матимуть можливість обговорити фільм "Аватар" з його творцем Джеймсом Камероном і переглянути картину у форматі 3D, пише швейцарське видання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас