ЄС розпочав антидемпінгове розслідування проти ВНР Billiton і Rio Tinto — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС розпочав антидемпінгове розслідування проти ВНР Billiton і Rio Tinto

198
25 січня антимонопольні органи ЄС розпочали антидемпінгове розслідування щодо створення спільного підприємства на базі залізорудних активів ВНР Billiton і Rio Tinto в Західній Австралії вартістю $116 млрд.
Раніше Rio Tinto і ВНР Billiton, другий і третій за величиною в світі виробник залізної руди відповідно, заявили, що вони не об'єднуватимуть збутові канали. Це було зроблено для того, щоб спростити узгодження процедури об'єднання в антимонопольних органах.
В Єврокомісії повідомили, що планується дослідити, чи порушує заплановане створення СП антимонопольне законодавство ЄС, що забороняє компаніям встановлювати фіксовані ціни на спільних ринках.
"Пропоноване СП між Rio Tinto і ВНР Billiton об'єднає залізорудні активи компаній в Західній Австралії, - йдеться в повідомленні ЄК. - Під пильною увагою антимонопольних органів буде вплив СП на світовий ринок залізної руди, що транспортується морем".
В повідомленні сказано, що світове споживання залізної руди почало зростати після сповільнення внаслідок економічної та фінансової кризи, і прогнозується його поступове зростання найближчими роками.
Асоціації World Steel Association і Eurofer, через які лобіюють свої інтереси європейські сталевиробники, розкритикували створення СП.
Антимонопольне розслідування ЄК може стати значною перешкодою для гірничорудних гігантів. Нагадаємо, що в 2008 р. ВНР Billiton планувала поглинути Rio Tinto, але цього не сталося через заперечення з боку Єврокомісії.
Rio Tinto і ВНР Billiton планують знизити капітальні та операційні витрати на $10 млрд. на рік від створення СП.
За матеріалами:
Ugmk.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас