ООН прогнозує вихід з економічної кризи для країн СНД в 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН прогнозує вихід з економічної кризи для країн СНД в 2010 р.

622
Країни СНД поступово долають наслідки світової фінансово-економічної кризи, вважають в ООН.
"Відчувши різкий економічний спад на 6,7 % у 2009 році, СНД чекає в 2010 році загального економічного зростання приблизно на 1,7 %", - йдеться в прес-релізі, випущеному з нагоди презентації доповіді ООН "Світова економічна ситуація і перспективи (СЕСП) на 2010 рік". Презентація доповіді відбулася в понеділок в Москві.
Автори доповіді підкреслюють, що занепад російської економіки негативно вплинув на економічні показники по всьому СНД.
"В Російській Федерації початкові збої, що виникли через неадекватний доступ до міжнародного фінансування, були посилені різким спадом глобальних цін на сировинні товари", - сказано в документі.
В ООН чекають, що економіки СНД відновляться в 2010 році завдяки підйому в світовому попиті і покращеним фінансовим умовам.
"Тим не менше, відновлення буде приглушеним через крихкість банківської сфери, що продовжується, а також деяких елементів запланованої фінансової консолідації", - відзначається в документі.
СЕСП попереджає, що помірне відновлення світової економіки може бути схильне до серйозних ризиків.
"По-перше, існує ризик передчасного "виходу" із заходів щодо стимуляції в основних економіках, що може перервати все ще зачаткове відновлення. По-друге, існує ризик повторного виникнення глобальної макроекономічної незбалансованості, що може знизити впевненість в доларі США, що призведе до нової хвилі фінансової незбалансованості", - сказано в прес-релізі.
"Ці види ризику можуть спричинити двократну всесвітню рецесію, що вплине на країни СНД, враховуючи їх залежність від світової торгівлі та фінансування", - вважають в ООН.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас