Член ради ЄЦБ назвав чутки про можливий кредит ЄС для Греції абсурдними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Член ради ЄЦБ назвав чутки про можливий кредит ЄС для Греції абсурдними

317
Член виконавчої ради Європейського центрального банку (ЄЦБ) Хосе Мануель Гонсалес-Парамо вважає безглуздими чутки про те, що Європейський Союз збирається надати Греції кредит на пільгових умовах. Як повідомило агентство Bloomberg, на питання журналістів про те, чи ведуться в єдиній Європі дискусії про можливу допомогу Греції, Х.Гонсалес-Парамо відповів: "Я не розглядаю абсурдні сценарії".
Кожна країна - і Греція зокрема - сама повинна вирішувати подібні проблеми, додав він.
Уряд Греції вживає всі можливі заходи для скорочення дефіциту держбюджету країни, який є найбільшим у Євросоюзі (12,7% ВВП). Як вважає уряд Греції, для цього їм необхідно розмістити в 2010 році облігації на 53 млрд євро (близько 20% ВВП).
Міністр фінансів Греції Георгіос Папаконстантіну в неділю спростував чутки про те, що Євросоюз розглядає можливість надання Греції кредиту.
На питання про те, чи шкодить ситуація в Греції курсу єдиної європейської валюти Х.Гонсалес-Парамо відповів: "Настільки ж розумно запитувати, чи впливає економічна ситуація в Каліфорнії на курс долара. Впливає - пропорційно частці Каліфорнії в економіці. Але я ніколи не чув, аби це питання ставили в Конгресі США або в Сенаті або в ЗМІ".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас