Банк Японії готує нові заходи стимулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії готує нові заходи стимулювання

313
Банк Японії за підсумками засідання 25-26 січня оголосить про нові заходи стимулювання економіки, які повинні дозволити подолати дефляцію в країні, прогнозують економісти.
Разом з тим, як повідомляє агентство Bloomberg, японський центробанк має намір зберегти базову відсоткову ставку на поточному рівні 0,1%.
Уряд Японії тисне на ЦБ, спонукаючи його розширити коло антидефляційних заходів. У грудні керівництво центрального банку оголосило, що подолання дефляції є украй складним і першочерговим завданням, додавши, що не потерпить нульової або негативної цінової динаміки.
Банк Японії зобов'язався утримувати відсоткові ставки на низькому рівні, але доки не розголошував інші заплановані заходи із боротьби з дефляцією.
Останні економічні статдані з Японії демонструють не дуже райдужну картину: виробнича активність зросла в грудні, але результати опитувань споживачів, бізнесменів і економістів були негативними. Зменшення замовлень на промобладнання в листопаді дозволяє передбачити, що капітальні інвестиції залишаться на низькому рівні до кінця 2010 року.
Зміцнення курсу єни відносно євро і долара також не додає оптимізму відносно японської економіки.
Дефляція в Японії продовжиться, принаймні, до кінця фінансового року, що завершується в березні 2012 року, прогнозує центральний банк країни. Через дефляцію в третьому фінкварталі (жовтень-грудень 2009 року) ВВП Японії був мінімальним з 1991 року.
На думку аналітиків, до заходів, які готує Банк Японії, входить розширення програми екстреного кредитування для банків за рахунок збільшення їх обсягів і продовження термінів погашення кредитів спочатку до 6 місяців, а потім і до року.Цілком імовірно також, що ЦБ збільшить об'єми викупу держоблігацій з поточних 1,8 трлн єн ($20 млрд) на місяць.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас