Мін'юст: Відкладення боротьби із корупцією вдарить по іміджу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст: Відкладення боротьби із корупцією вдарить по іміджу України

Кримінал
463
Міністр юстиції Микола Оніщук припускає погіршення міжнародного іміджу України через перенесення набуття чинності пакету антикорупційних законів з 1 січня на 1 квітня.
Про це він сказав в інтерв'ю тижневику "Бізнес".
"Гадаю, що відстрочення введення в дію цих законів може негативно позначитись на міжнародному іміджі України", - сказав він.
При цьому він підкреслив, що впровадження нових методів протидії корупції є прямим зобов'язанням України, передбаченим конвенціями Європейського Союзу та Організації Об'єднаних Націй, які раніше ратифікувала Верховна Рада.
23 грудня 2009 року Рада перенесла набуття чинності пакету антикорупційних законів на 1 квітня 2010 року. Йдеться про прийняті 11 червня 2009 року законопроекти N0875 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів про відповідальність за корупційні правопорушення", N0876 "Про принципи запобігання і протидії корупції" і N0877 "Про відповідальність юридичних осіб за здійснення корупційних правопорушень".
Мін'юст вже зазначав, що вважає недопустимим відстрочення набуття чинності пакету цих законів через високий рівень корупції в країні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас